Producător: Editura RAO
Model: 9789731030708
Cod Produs: 50878
Disponibilitate: Stoc Limitat
289Lei
 livrare gratuita in or. Chisinau
 livrare in toata Moldova +39 lei
 livrare prin curier direct la usa
 
 
Suntem aici

Citeste online descrierea produsului 1776 David Mccullough

La 4 iulie 1776, clopotul cel mare din Philadelphia anunta nasterea unui nou stat, a unei natiuni libere. Dublu castigator al prestigiosului Premiu Pulitzer, David McCullough ne ofera, dupa indelungi studii documentare, o relatare vie a evenimentelor cunoscute fie ca Razboiul de independenta al coloniilor din America, fie ca Revolutia americana. Nu este povestea seaca a ordinelor si contraordinelor, ci emotionanta insiruire a destinelor miilor de soldati, cercetasi, oraseni care l-au urmat pe George Washington, comandantul-sef al rebelilor. Dar si a englezilor care li s-au opus. Bazata pe cercetari efectuate in arhivele americane si britanice, 1776 este o drama plina de forta, scrisa cu o vitalitate narativa iesita din comun.

Este povestea oamenilor de rand inrolati in armata americana, a oamenilor de toate categoriile, culorile, a fermierilor, a invatatorilor, a pantofarilor, a anonimilor, a adolescentilor deveniti soldati peste noapte. Si este in egala masura povestea oamenilor Regelui, a comandantului britanic, William Howe, si a disciplinatelor tunici rosii care isi priveau inamicii rebeli cu dispret si care au luptat cu o bravura prea mult neglijata. Aici se regaseste si Revolutia asa cum a fost ea traita de loialistii americani, de mercenarii hessieni, de politicieni, predicatori, tradatori si spioni, de barbatii si femeile de toate categoriile surprinsi in calea razboiului.

In centrul acestei drame, alaturi de Washington, se afla doi tineri patrioti americani pentru care la inceput razboiul nu reprezenta decat ceva ce cunoscusera numai din carti. Nathanael Greene, un quaker care a devenit general la treizeci si trei de ani, si Henry Knox, un librar de douazeci si cinci de ani care a avut ideea aparent ridicola de a transporta pe uscat tunurile de la Fortul Ticonderoga pana la Boston in miezul iernii. Dar comandantul suprem american este cel care iese in evidenta, Washington, cel care nu mai condusese niciodata o armata.

Scrisa ca o lucrare complementara pentru celebra sa biografie, John Adams, 1776 a lui David McCullough este un alt punct de referinta in literatura istoriografica americana.

Vezi si produse asemanatoare la 1776 David Mccullough

Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Alti cumparatori au cumparat