Producător: Editura Rebreanu L.
Model: 9789738725935
Cod Produs: 20052
Disponibilitate: Stoc Limitat
149Lei
 livrare gratuita in or. Chisinau
 livrare in toata Moldova +39 lei
 livrare prin curier direct la usa
 
 
Suntem aici

Craisorul Rebreanu L. Citeste online descrierea

 Romanul trateaza povestea de dragoste dintre un locotenent de aviatie, Dandu, si o tanara studenta pe nume Liana. Chiar daca la inceput Dandu nu a cucerit-o pe Liana, in cele din urma aceasta s-a indragostit nebuneste de domnul locotenent. Apar certuri in relatia lor pe seama unui “concurent”, Alistar, motiv pentru care Dandu o ameninta pe Liana ca daca il paraseste el se impusca. Liana il linistetste in cele din urma, si ia la ea pistolul pentru a-si feri iubitul de astfel de ganduri si actiuni. Cand apele se linistisera, in viata celor doi a aparut o alta problema, de data aceasta, o “concurenta” pentru Liana, chiar cumnata ei, Angela. Din cauza acesteia si a minciunilor lui Dandu, cei doi se despart, si se formeaza doua cupluri: Dandu cu Angela si Liana cu Alistar, care urmeaza sa se casatoreasca. Dupa cateva incercari esuate de a-l recupera pe Dandu, Liana, ajunsa la capatul puterilor si cu inima franta, se sinucide, cu arma pe care a luat-o de la Dandu ca sa-l fereasca pe acesta de un astfel de destin. Tragedia a fost privita de toti cunoscutii ca si cauza a facultatii pe care Liana o urma. Nimeni nu stia adevaratele dezamagiri ale ei, nimeni nu stia adevaratele suferinte, nimeni nu stia…decat Dandu, cel care inca o iubea.

Daca cumva nu v-am convins ca povestea merita, atunci am sa va las cateva citate, pentru ca modul artistic in care scrie Liviu Rebreanu,originalitatea si daruirea care reiese din acestea, merita:

“Iubirea nu este un targ: te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru ca te iubesc.”

“Iubirea adevarata infrunta lumea, e generoasa si mandra. Nici o placere in iubire nu se poate compara cu afisarea ei in fata oamenilor. Numai iubirea vinovata se ascunde.”

“Nimic nu este mai putin logic ca viata.”

“Omul e un univers inchis cu legile-i proprii care-i comanda viata efemera, tot atat de departe de ceilalti oameni ca si un astru de ceilalti astrii, fara nici un mijloc de comunicare reala cu nimeni. Iluzia cumunitatii cu alti semeni te inseala numai pana in momentul unei mari zdruncinari sufletesti, cand, deodata, iti dai seama ca nici parintii, nici fratii, nici prietenii, nimeni nu te poate nici ajuta, nici macar intelege…”

Vezi si produse asemanatoare la Craisorul Rebreanu L.

Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Alti cumparatori au cumparat