Producător: Editura Polirom
Cod produs: 9789734668663
Disponibilitate: Stoc Limitat
219Lei
 livrare gratuita in or. Chisinau
 livrare in toata Moldova +39 lei
 livrare prin curier direct la usa
 
 
Suntem aici

Citeste online descrierea produsului Discursul politica rus de la al Doilea Razboi Mondial la conflictul ruso-ucrainean Stephane Courtois, Galia Ackerman (coord.)

Propaganda oficială rusă prezintă victoria sovietică în al Doilea Război Mondial ca fiind elementul fondator al identităţii ruse actuale. Această victorie, vie în memoria populară, este folosită de regimul lui Vladimir Putin pentru a-şi justifica acţiunile agresive. Astfel, mitul „Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, creat pentru a uni toate forţele Rusiei în lupta contra Germaniei naziste şi pentru a şterge amintirea Pactului Ribbentrop-Molotov, dar şi pe aceea a Gulagului, este reînviat pentru a compara anexarea Crimeii cu „a treia luptă de apărare a Sevastopolului” şi pentru a prezenta războiul contra „juntei fasciste” de la Kiev ca pe o reeditare a bătăliei de la Stalingrad. Reunind contribuţii ale unor cunoscuţi cercetători şi eseişti din mai multe ţări, volumul analizează discursul politic rus mai vechi sau mai nou, dar care maschează de fiecare dată o realitate diferită.

Vezi si produse asemanatoare la Discursul politica rus de la al Doilea Razboi Mondial la conflictul ruso-ucrainean Stephane Courtois, Galia Ackerman (coord.)

Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Alti cumparatori au cumparat