Производитель: Editura Cartea Copiilor
Модель: 9789738890527
Cod Produs: 10380

Mos Craciun читать онлайн описание

"Mos Craciun" a lui Mauri Kunnas nu este o alta carte din lungul sir al celor despre simpaticul personaj, ci autentica lui poveste. Autorul, originar chiar din Finlanda, il descrie pe Mos Craciun asa cum nimeni nu l-a mai descris niciodata. Are pantalonii peticiti de sotia lui, pentru ca adesea si-i agata in atelierul de jucarii, pretinde ca este pasionat de pescuit, dar de fapt pleaca fara undita si trage un pui de somn in barca, iar inainte sa plece cu darurile catre copii, isi da cu o crema antireumatica foarte puternica, pentru a rezista o noapte intreaga in frig.

Mos Craciun locuieste alaturi de familiile de spiridusi intr-un sat cu casute rosii, la poalele muntelui Korvatunturi din Laponia finlandeza. Nu exista nici un drum spre acest satuc misterios, asa ca scrisorile copiilor sunt aduse cu un avion special al postei.

 

Spiridusii au o poveste interesanta, se spune ca ar fi vechi spirite ocrotitoare ale caselor si ale padurilor, retrase, cu timpul, din orasele mari si stabilite in satul mosului. Harnicia lor poate fi egalata doar de bun

Посмотри и похожие товары для Mos Craciun

Характеристики книги
Язык Румынский
Alti cumparatori au cumparat